ETH-priser träffade $ 400 mitt i kommande uppgradering, BTC-priset är fortfarande starkt

I gårdagens handel såg ETH-priserna en av de mest intensiva nedgångarna som den har registrerat sedan marknadskraschen i mitten av mars, med den näst största cryptocurrency som sjönk från höjder av 415 $ för att nå låga priser på $ 300 på bara några minuter.

Den oväntade nedgången, som skedde i takt med en skarp sedd på BTC-marknaderna, är troligtvis på grund av en utbredd likvidation av långa positioner – med ETH-tjurar med förluster på upp till 100 MUSD på grund av denna prisrörelse.

Denna nedgång fångade tjurar utanför vakt, eftersom topp-altcoin tidigare blinkade tecken på styrka när det pressade högre under den senaste veckan.

Lyckligtvis har ETH-priserna återhämtat sig för att öka med 1,28% under det senaste dygnet till det nuvarande priset på 393,96 $ vid presstiden.

Kan Bitcoin-priserna nå 12k?

Under helgen var det en stark ökning av Bitcoin-priserna över $ 11,5K-nivån eftersom världens ledande cryptocurrency till och med bröt $ 12K-nivån och handlades till en ny flermånaders hög över $ 12 100.

En hög bildades nära $ 12 115 högt innan priset plötsligt sjönk med $ 1,4K medan det bröt nyckelstödet nära $ 11K. Det föll under $ 10 850, men BTC-priserna lyckades hålla sig över det viktiga stödet nära 10 500 $.

I skrivande stund verkar BTC kämpa för att rensa $ 11 200 motståndnivån och byter hand på $ 11 197.

På kort sikt måste flaggskeppskryptot rensa ett visst stort motstånd nära 11 450 $, med ett framgångsrikt stäng över $ 11 500 som troligen kommer att skjuta flaggskeppskryptot tillbaka till en hausseartad zon.

BTC-priset är nu på en ”Do or Die” -nivå

BTC har hittat ett mycket starkt stöd till $ 11 000 under de senaste timmarna, men det förblir i en farlig position eftersom det står inför ett visst intensivt försäljningstryck. Tja, för att kungmyntets starka trend på lång sikt ska fortsätta, måste köpare ta tillbaka $ 11 500.

Under de kommande sessionerna kommer huruvida köpare lyckas etablera $ 11 000 som en stark bas för stöd sannolikt vara den faktor som avgör var BTC-prisutvecklingen kommer.

För att stödja denna teori, crypto analytiker Josh Rager twittrade att $ 11.530 är nu den avgörande nivå som handlarna måste titta efter oväntade krasch bevittnat igår.

”Behöver gå tillbaka upp och stänga över 11 531 dollar, men efter en droppe som den här är jag inte säker på att vi gör det omedelbart. Betyder inte att pris inte kan pumpa, men volatilitet bör förväntas, ”konstaterade han.

På liknande sätt ekterade cryptocurrency-analytiker TeddyCleps vikten av nivån på $ 11,5K och förklarade att en veckostängning över $ 11 500 skulle driva en fortsatt uppåtriktad fortsättning.

TeddyCleps hävdade att på nedsidan kan ett avbrott under denna nivå leda till en konsolideringsperiod som vädjar bra för altcoins.

Kommentare sind deaktiviert.